Danskt smörrebröd med Bärta och grön remoulad

Det här danska smörrebrödet toppas med en örtig, krispig, grön remoulad, en nyhet från Bärta samt picklad rödlök.

*I samarbete med Bärta*

Jag fullkomligt älskar smörrebröd… och Bärta! Bärtast produkter är minst sagt banbrytande och helt underbart goda. Deras två nyheter, Bärta Helbit Rosmarin & Vitlök och Bärta Helbit Enrisrökt Höstärta, är helt magnifika på mackan, plockbrickan och i sallader. Jag ville självklart göra smörrebröd på dem, och här är en variant med en krispig, fräsch, remoulad.

Bärta Helbit Rosmarin & Vitlök

Bärta görs på groddade och fermenterade gula ärtor. Det ger en härligt tuggig konsistens och fantastisk smak. Just den här är smaksatt med rosmarin & vitlök och jag skulle ha den på mackan bara som den är, skiva och lägga på en delikatessbricka, toppa bakad potatis med den eller vända ner i en sallad. Du hittar den i kyldisken på ICA och Coop.

Recept: Danskt smörrebröd med Bärta och grön remoulad

4 portioner

4 skivor danskt rågbröd
bordsmargarin
4 salladsblad
Bärta Helbit rosmarin & vitlök, tunt skivad

Grön remoulad
1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
2 msk finhackad saltgurka
2 msk finhackad vanlig gurka
1 msk hackad kapris
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
salt

Snabbpicklad rödlök
2 rödlökar
1 dl rödvinsvinäger
2 msk strösocker
en nypa salt

Grön remoulad
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Snabbpicklad rödlök
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.

Lägga ihop smörrebrödet
1. Bred margarin på brödskivorna och täck med ett salladsblad.
2. Toppa med en generös hög med tunt skivad Bärta Rosmarin & vitlök.
3. Klicka på grön remoulad och toppa med picklad rödlök.