Danskt smörrebröd med Bärta och färskosttopping

Ett smörrebröd med Bärtas lätt rökiga nyhet, toppas med en fluffig färskosttopping och röd tångkaviar.

*I samarbete med Bärta*

Jag fullkomligt älskar Bärtas produkter och blir så glad varje gång det kommer nya. Deras senaste nyheter kaaan vara mina favoriter hittills. Jag har de på mackan mest hela tiden, både Bärta Rosmarin & Vitlök, men även den här underbart rökiga och fylliga Bärta Enrisrökt Höstärta. Jag ville göra ett smörrebröd med den här produkten och är smått besatt av smörrebröd så… voila! Jag toppade Bärtan med en fluffig färskosttopping med smak av röd tångkaviar, dill, rödlök och citron. Sån magisk kombo!

Bärta Helbit Enrisrökt Höstärta

Bärta görs på groddade och fermenterade gula ärtor. Det ger en härligt tuggig konsistens och fantastisk rökig och nötig smak. Jag skulle ha den på mackan bara som den är, skiva och lägga på en delikatessbricka, toppa bakad potatis med den eller vända ner i en sallad. Du hittar den i kyldisken på ICA och Coop.

Recept: Danskt smörrebröd med Bärta och färskosttopping

4 portioner

4 skivor danskt rågbröd
bordsmargarin
4 salladsblad
Bärta Helbit Enrisrökt Höstärta, tunt skivad

Färskosttopping
200 g färskost, t ex havre- eller sojabaserad
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl finhackad dill
0,5 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
salt

Servering
rödlök, tunt skivad
citronklyftor
röd tångkaviar
dill

Färskosttopping
1. Vispa färskosten fluffig med en elvisp i några minuter.
2. Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt.

Lägga ihop smörrebrödet
1. Bred margarin på brödskivorna och täck med ett salladsblad.
2. Toppa med en generös hög med tunt skivad Bärta Enrisrökt Höstärta.
3. Klicka på en generös klick färskosttopping och toppa med rödlök, citronklyftor, röd tångkaviar och färsk dill.