Annons
Cape Ad

Danny Saucedo om varför han äter vego

Danny Saucedo är nu aktuell i ”Så mycket bättre”, men förra året ställde han upp på en intervju i VEGO. Här är några utdrag ur intervjun om varför Danny blev vegetarian.

– Jag är vegetarian och strävar mot att bli vegan. När folk frågar av vilket skäl jag är vegetarian svarar jag: Av alla skäl. Etiska, djurrättsliga, miljöskäl, hälsoskäl. Köttindustrin är vidrig. Jag vill inte ha deprimerade kroppar i min kropp.

Att närma sig sig själv och våga ta reda på vad man faktiskt tycker är viktigt är grunden. Att ta ansvar för sig själv och det man vill, men också för sina handlingar i ett vidare perspektiv.
– Vi måste tänka på var tröjan vi köper kommer ifrån, hur den har tillverkats, hur de som tillverkat den haft det. Detsamma gäller förstå maten.

– Jag bestämde mig för exakt ett år sedan att nu räcker det. Nu är jag vegetarian igen. Jag har en kompis som är vegan och han ifrågasatte varför jag inte äter vego. Jag sa att jag tyckte det var svårt när jag är ute på turné. Ren lathet alltså. Kompisen visade ett klipp med en amerikansk djurrättsaktivist, Gary Yourofskys The best speech you will ever hear. Jag såg klippet och tänkte att nu äter jag inte en enda köttbit till. Det blev ett uppvaknande.
Danny pratar om köttets miljöpåverkan, om hur djuren i industrin har det och om hur intelligenta grisar är.

Layout 1– Grisar är ju lika smarta som treåringar, de har alltså samma intelligensnivå som småbarn. Om en
treåring skulle förstå att kompisen framför ska bli slaktad så kan en gris det. Kolla på ett grisöga, kolla på ett människoöga. Det är inte så stor skillnad, säger Danny och håller fram sin egen arm, drar upp ärmen.
– Jag är ju fan rosa som en gris!

Köpt numret med Danny Saucedo för endast 19 kr här.