Gul curry kan förvandla den tråkigaste av måltid till en gulglimrande explosion med indisk touch. Så om du känner dig lite trött, hungrig och beige, gör den här färgexplosionen till macka och du kommer vara på benen inom sekunder.
2 st
150 g fast tofu
0,5 grönt äpple
0,5 röd paprika
0,5 gul lök
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
1 msk curry
0,5 tsk salt
Till servering
två små baguetter eller frallor
salladsblad
Smula ner tofun i en skål.
Skär äpplet i små tärningar. Hacka paprikan och den gula löken fint. Blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt, curry och salt.
Dela på baguetterna och stoppa ner ett salladsblad i varje. Fyll på med curryröran och hugg in.
Receptet är hämtat ur Mattias Kristianssons bok Vego hela dagen. Perfekt för alla kids som vill dissa köttet och äta mer vego.