En klassisk crostini med smak av färsk rosmarin. Och satsa på färsk, den är helt annorlunda än torkad. Samma gäller med balsamvinäger – ta en riktigt god, det gör skillnad.

22 Mar 2018

4 portioner (13 kr/portion)

Crostini
4 skivor surdegsbröd
olivolja att pensla med
1 vitlöksklyfta



Vit böncrème med rosmarin
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 msk olivolja
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
svartpeppar



Servering

rucola
repad rosmarin
balsamvinäger

Crostini
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Pensla brödskivorna med olja och lägg på en plåt. Ställ in i ugnen i 5-10 minuter eller tills skivorna har fått färg.
3. Ta ut och gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan.



Vit böncrème med rosmarin
1. Skölj bönorna och mixa ihop med olivolja, rosmarin, vitlök, salt och peppar. En stavmixer är supersmidig till det här.

Servering
1. Toppa crostinin med rucola, böncrème, färsk rosmarin och balsamvinäger.