Annons
Cape Ad

Citronpasta med vegobollar

Den här pastan får sin fantastiska krämighet från mixade kikärtor och sin goda syrliga smak från citron. Ett strålande sätt att använda kikärtor på!

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Citronpasta med vegobollar

4 portioner

2 burkar kikärtor à 400 g
1 vitlöksklyfta, riven
2 citroner, rivet skal och saft
2 msk olivolja
ca 2 dl vatten
1 dl riven smakrik ost, t ex växtbaserad parmesan salt
svartpeppar

Servering
pasta för 4 personer
valfria vegobollar

1. Skölj kikärtorna och häll ner dem i en blender eller matberedare tillsammans med vitlök, citronskal, citronsaft, olivolja och vatten. Mixa tills du har en riktigt slät hummus. Det tar någon minut innan den blir riktigt sammetslen.
2. Är den för tjock kan du hälla ner lite mer vatten så att du får rätt konsistens.
3. Mixa ner ost, salt och peppar.
4. Koka pastan al dente. Spara lite av pastavattnet.
5. Blanda pastan med hummusen i kastrullen. Häll på lite av pastavattnet och rör om tills du får en krämig pastarätt.
6. Stek vegobollarna och servera till den krämiga citronpastan.