Curry kommer i miljoner olika versioner. Här är en vi gillar lite extra mycket och som är extra enkel att laga till.

8 Nov 2017

4 portioner

2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
rapsolja att steka i
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och blir lätt transparent.
Rör ner ingefära, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa med i några minuter.
Skär potatis och blomkål i ungefär lika stora bitar. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 12-15 minuter eller tills grönsaker och linser är mjuka.
Servera som den är eller tillsammans med fullkornsris, matkorn, quinoa eller annat gott.

Relaterade artiklar