Recept: Fredrik Krook
Jag blir alltid chockad över hur formidabelt goda de kan vara gång på gång. Sälta från soja, umamiboost från friterad ostronskivling, vitlök, ingefära. Ah! Perfekt som en förrätt eller tillbehör. Och nej, inget slår the real deal på Berns, men alltid lyxigt att göra hemma. Berns har för övrigt några veganska rätter att testa, både smårätter, varma och även sushi.
Vitlöksfrästa haricots verts med friterad ostronskivling, 4 portioner
Friterad ostronskivling och haricots verts
200 g ostronskivling, strimlad
200 g haricots verts
rapsolja att fritera i
4 cm färsk ingefära, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 färsk grön chili, finhackad
1 vårlök, finhackad
1 msk ljus sojasås
rapsolja att steka i
1. Värm oljan till 180 grader.
2.
Fritera ostronskivlingen tills den blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Fritera därefter haricots vertsen tills de får färg och blir lätt skrynkliga. Låt rinna av på hushållspapper.
3.
Fräs ingefära, vitlök och chili i lite rapsolja tills allt mjuknar och får färg. Avsluta med att vända ner vårlöken som får fräsa med lite snabbt. Häll på sojan och låt koka in.
4. Vänd ner friterad ostronskivling och haricots verts. Servera genast.