Quesadillas görs vanligtvis med ost, men här får vi krämighet från goda bönor istället. Testa, det är ett måste!

9 Nov 2017

4 portioner

2 burkar små vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
0,5 dl olivolja
1 msk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor, rivna
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
1 rödlök, finhackad
1 röd paprika
2 dl majskorn
salt
svartpeppar

4 mellanstora tortillabröd
2 avokador
1 lime, i klyftor

Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem. Mixa ihop med olivolja, chipotlepasta och rivna vitlöksklyftor. Använd en stavmixer, det blir enklast. 
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem. Blanda ner i bönkrämen tillsammans med övriga ingredienser.
Fördela på två av tortillabröden. Lägg på de andra. 
Stek dina beandillas gyllene i olivolja. Dela i kvartar och servera med avokado och limeklyftor.