Bakad rotselleri med rosmarinsmör

Det har är gott som tillbehör eller som en förrätt tillsammans med några skivor rostat surdegsbröd. Tänk på att baka den riktigt länge så att den blir mjuk och smörig i konsistensen.

4 portioner

Bakad rotselleri
1 rotselleri
2 msk olivolja

Rosmarinsmör
50 g smör, tex mjölkfritt
1 tsk citronsaft
2 tsk finhackad färsk eller 1 tsk torkad rosmarin
salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Tvätta rotsellerin bäst du kan och pensla den sedan med oljan.
3. Lägg den på en plåt och baka i ugnen i 1-1½ timme. Testa med en kniv, den ska vara riktigt mjuk.
4. Ta ut sellerin, skär av toppen och gröp sedan ur innanmätet med en sked.
5. Servera tillsammans med rosmarinsmör och flingsalt.

Rosmarinsmör
Rör ihop smör, citronsaft, rosmarin och salt.