Vegetarisk bakad potatis med krämig kikärtsröra

Här har du en superenkel och superbillig middag. Bakad potatis med en krämig kikärtsröra med smak av tahini, basilika och chili.

2 portioner

2 bakpotatisar

Kikärtsröra
2 dl kokta kikärter
2 vitlöksklyftor
2 tsk citronsaft
3 msk olivolja
1 msk tahini
3 msk finhackad basilika
1 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar

Till servering
en
klick smör, t ex mjölkfritt
2 dl majskorn
riven ost, t ex mjölkfri

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen och skrubba skalet ordentligt. Nagga tre gånger på varje sida. Värm i mikro på full effekt i 10 minuter. Vänd den efter halva tiden. (Tiden gäller för när du har en potatis i mikron.) Tillaga den sedan i ugn i cirka 5 minuter ytterligare för att få skalet lite knaprigt.

 

Kikärtsröra
1. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft, olivolja, tahini, basilika och chiliflakes.
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Fyll potatisarna med smör, kikärtsröra, majs och ost.

 

 

Ann-Cathrine Johansson och Lena Djuphammar har skrivit boken Studentköket Vego (Ordalaget Bokförlag) med en samling billiga recept. Det är både lakto-ovo och veganskt, och inget kräver några knepiga redskap eller dyra ingredienser.