Arayes – Libanesiska fyllda pitabröd

Arayes är fyllda pitabröd som är så enkla att göra och blir härligt frasiga. De kommer från Libanon men är älskade runt om i Mellanöstern. Du gör helt enkelt en kryddig färsfyllning, fyller bröden och steker dem frasiga i lite olja. Måste testas!

6 st

6 pitabröd

3 msk olivolja
400 g vegofärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
½ dl finhackad persilja
1 tomat, finhackad
1 msk granatäppelsirap, kan uteslutas
1 tsk Sju kryddor
salt
svartpeppar
olja att pensla med

Servering
yoghurtsås
citronklyftor

1. Skär upp ett litet hål i pitabröden så att du kan peta in fyllningen.

2. Fräs färsen i oljan tills den får fint med färg.
3. Häll på resterande lök och vitlök och låt fräsa tills löken mjuknar.
4. Rör ner persilja, tomat, granatäppelsirap, Sju kryddor, salt och peppar.
5. Ta nu fyllningen och fyll pitabröden med den. Platta till bröden lätt och pensla med olja.
6. Stek pitabröden gyllene på båda sidor. Servera med en yoghurtsås och citronklyftor.