För den som vill ta del av de alkoholfria drinkarna på bästa sätt finns de att beställa under Ulriksdals Värdshus traditionsenliga julbord som pågår i december.
Äppelmust med kryddig topping
12 cl Äppelmust
lättvispad grädde, t ex mjölkfri som Aito eller Alpro
mörk choklad
kanelstång
pomerans
1. Riv lika delar mörk choklad, kanelstång och pomerans och blanda samman till ett strössel.
2. Värm äppelmust och häll i ett cocktailglas, skikta på grädde och avsluta med att strössla över den kryddiga toppingen.
Lingonspritz
2 cl Citronjuice
6 cl lingonlag (använd vätskan från rårörda lingon)
eventuellt 2 cl sockerlag
sodavatten
1. Dra en citron längs glaset och doppa i socker för en frostad kant.
2. Rör citron och lingonspad, och smaka av med sockerlag efter smak. Toppa med soda. Garnera med en rosmarinkvist och några lingon.