4 portioner
Zucchinifritters
2 små zucchini eller 1 stor, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl dinkel eller vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald koriander
salt
svartpeppar
Salsa
5 tomater, skurna i bitar
1 rödlök, hackad
1 gul paprika, hackad
1-2 chilifrukter eller efter önskad styrka, finhackade
2 msk rapsolja
½ dl hackad färsk koriander
salt
svartpeppar
Zucchinifritters
Lägg zucchinin i en sil eller durkslag, salta och låt sedan stå några minuter så att den vattnar sig. Pressa vätskan ur zucchinin och lägg i en skål. Rör ner resterande ingredienser och blanda väl.
Forma åtta biffar och stek i rikligt med olja tills frittersen fått fin färg på båda sidor.
Salsa
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda tomater, rödlök, paprika, chili, rapsolja, salt och peppar i en ugnsform. Värm i ugnen i ca 40 minuter. Rör ihop salsan så att bitarna mosas och låt svalna till rumstemperatur. Vänd ner den hackade koriandern.