De här frittersarna, eller frasiga plättarna, blir extra frasiga om du kramar ut så mycket vätska ur zucchinin som möjligt. Servera dem som de är tillsammans med en god sallad.

22 aug 2016

4 portioner


Zucchinifritters
2 små zucchini eller 1 stor, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl dinkel eller vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald koriander
salt 
svartpeppar

Salsa
5 tomater, skurna i bitar
1 rödlök, hackad
1 gul paprika, hackad
1-2 chilifrukter eller efter önskad styrka, finhackade
2 msk rapsolja
½ dl hackad färsk koriander
salt 
svartpeppar

Zucchinifritters
Lägg zucchinin i en sil eller durkslag, salta och låt sedan stå några minuter så att den vattnar sig. Pressa vätskan ur zucchinin och lägg i en skål. Rör ner resterande ingredienser och blanda väl.
Forma åtta biffar och stek i rikligt med olja tills frittersen fått fin färg på båda sidor.

Salsa
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda tomater, rödlök, paprika, chili, rapsolja, salt och peppar i en ugnsform. Värm i ugnen i ca 40 minuter. Rör ihop salsan så att bitarna mosas och låt svalna till rumstemperatur. Vänd ner den hackade koriandern.

Relaterade artiklar