Yvonnes marinerade vegokött

Den här rätten serveras kall och förbereds med fördel dagen innan. Bara låt stå i kylen över natten och strö över lite finhackad persilja vid servering. Fungerar även bra att marinera valfria grönsaker i.

Det här receptet har jag fått av min ex-svärmor Yvonne och är fantastiskt eftersom det går att förbereda dagen före. Ja, det SKA förberedas dagen före för att vegobitarna ska suga upp så mycket smak av marinaden som möjligt. Perfekt på en buffé eftersom den serveras kall.

Recept: Yvonnes marinerade vegokött

500 g vegokött t ex sojastrimlor, Oumph, Vegme, tofu

Marinad
2 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl vatten
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin

Lägg vegoköttet på ett serveringsfat. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylen tills servering.

Lämna en kommentar