Ah! Så gott! Fluffiga pannkakor med persika och kanel som är som gjorda för att serveras med lönnsirap. Går lika bra att göra med aprikoser och plommon.

10 aug 2019

Du behöver inte strö strösocker över persikorna innan du vänder på pannkakorna, men de blir läckert karamelliserade om du gör det.

4 portioner

3 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk kanel
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3-4 persikor, i tunna klyftor

1. Vispa ihop yoghurt, strösocker, vaniljsocker och kanel i en skål.
2. Vispa nu ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Det ska bli en tjock smet.
3. Hetta upp smör (t ex mjölkfritt) eller olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och lägg på 2 klyftor i mitten av varje plätt. Strö över strösocker.
4. När pannkakorna fått färg på undersidan vänder du på dem och låter steka klart.
5. Servera med lönnsirap.

Relaterade artiklar