Du behöver inte strö strösocker över persikorna innan du vänder på pannkakorna, men de blir läckert karamelliserade om du gör det.
4 portioner
3 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk kanel
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3-4 persikor, i tunna klyftor
1. Vispa ihop yoghurt, strösocker, vaniljsocker och kanel i en skål.
2. Vispa nu ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Det ska bli en tjock smet.
3. Hetta upp smör (t ex mjölkfritt) eller olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och lägg på 2 klyftor i mitten av varje plätt. Strö över strösocker.
4. När pannkakorna fått färg på undersidan vänder du på dem och låter steka klart.
5. Servera med lönnsirap.