Det här receptet räcker till två gigantiska 300 g burgare eller fyra mindre. Vi har pimpat den klassiska hamburgerdressingen med rökt paprikapulver.

10 Apr 2018

Till de här burgarna använder vi Anammas formbara färs som är smått genialisk. Bara tina i rumstemperatur och krydda upp. Den håller ihop av sig själv, så det är bara att forma till bollar eller burgare och steka på. :-D

Burgare
600 g Anammas formbara färs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
1 msk sojasås
1 msk paprikapulver
salt
svartpeppar

Rökig hamburgerdressing
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 tsk dijonsenap
1 tsk chilisås
1 msk bostongurka
1 tsk rökt paprikapulver
salt
svartpeppar

Tillbehör
hamburgerbröd
sallad
skivad tomat
BBQ-sås
friterade lökringar
ostskivor
, t ex mjölkfria
skivad rödlök
saltgurka, skivad

Burgare
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Här är det bäst att använda händerna.
2. Forma till fyra gigantiska burgare eller åtta mindre. Stek gyllene i lite olja.

Rökig hamburgerdressing
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Tillbehör
1. Lägg ihop burgarna genom att varva burgare, hamburgerdressing, sallad, tomat, BBQ-sås, friterade lökringar, ost, rödlök och saltgurka.