Vegetarisk XXL-burgare med klassisk hamburgardressing

Det här receptet räcker till två gigantiska 300 g burgare eller fyra mindre. Vi har pimpat den klassiska hamburgerdressingen med rökt paprikapulver.

Till de här burgarna använder vi Anammas formbara färs som är smått genialisk. Bara tina i rumstemperatur och krydda upp. Den håller ihop av sig själv, så det är bara att forma till bollar eller burgare och steka på. :-D

Burgare
600 g Anammas formbara färs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
1 msk sojasås
1 msk paprikapulver
salt
svartpeppar

Rökig hamburgerdressing
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 tsk dijonsenap
1 tsk chilisås
1 msk bostongurka
1 tsk rökt paprikapulver
salt
svartpeppar

Tillbehör
hamburgerbröd
sallad
skivad tomat
BBQ-sås
friterade lökringar
ostskivor
, t ex mjölkfria
skivad rödlök
saltgurka, skivad

Burgare
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Här är det bäst att använda händerna.
2. Forma till fyra gigantiska burgare eller åtta mindre. Stek gyllene i lite olja.

Rökig hamburgerdressing
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Tillbehör
1. Lägg ihop burgarna genom att varva burgare, hamburgerdressing, sallad, tomat, BBQ-sås, friterade lökringar, ost, rödlök och saltgurka.