Waldorfsallad med valnötter

Waldorfsallad är så perfekt på ett julbord. Rotselleri, äpple, valnötter och en krämig majonnäs.

Den här knapriga och fräscha varianten är lite matigare än en vanlig Waldorfsallad och har dessutom en vegantouch. Spara gärna några valnötter och garnera salladen med dem.

Magic Vegan Julbord

I Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer (Isaberg Förlag) delar Barbara Kjell- ström och Camilla Danilda med sig av läckra veganska rätter till julbordet. Här finns allt från kallskuret och småvarmt till desserter och vegetarisk sill och strömming.

Recept: Waldorfsallad med valnötter

4-6 julbordsportioner

200 g rotselleri
1 äpple
1 1⁄2 dl majonnäs, äggfri
100 g romansallat
1 dl valnötskärnor
12 gröna eller röda vindruvor dijonsenap
salt
vitpeppar

1. Finstrimla rotsellerin à la Julienne (en tillredningsmetod som betyder att råvaran skärs i långa,
ca 1 cm, tunna strimlor eller stavar) och blanchera i vatten. Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt i en större kastrull. Koka i 2 minuter, häll bort vattnet och låt rotsellerin svalna under rinnande vatten.
2. Strimla äpplet och blanda ner i majonnäsen så slipper äpplet bli brunt.
3. Skölj och strimla romansallat och blanda med äppelmajonnäsen.
4. Tillsätt den avsvalnade rotsellerin.
5. Krossa eller dela valnötterna lätt och strö i salladen.
6. Skär vindruvorna och blanda ner i salladen.