ANNONS

Vitlökstoast med vodkasås och Crispy No Chicken

Utan tvekan en av de godaste burgarna! Vitlöksbröd, frasig burgare, lätt het vodkasås och ost!

*I samarbete med LikeMeat*

Jag är ett stort fan av krispiga burgare, mer så än andra. Ja, det är något magiskt med att ta en tugga genom rostat bröd och en krispig burgare. Det enda du behöver är såklart en god sås och jag har den bästa av de alla: Vodkasås! En tomatsås med chiliflakes och lite vodka som ger en spännande hetta som inte tar över. Det är ostigt och fantastiskt och

Crispy No Chicken Burger

Crispy No Chicken Burger från LikeMeat är alltså samma krispiga burgare som säljs på Max. Det bästa nu är såklart att den finns i butik! Enklast är att kolla i kyl- eller frysdisken på Coop, men även Hemköp och Mat.se har den.

De är sojabaserade, milt kryddade och framförallt galet krispiga.

Recept: Vitlökstoast med vodkasås och Crispy No Chicken

2 portioner

1 förpackning Crispy No Chicken Burger
2 ostskivor (Jag använde mig av SimplyV)
ruccola

Vitlökstoast
50 g smör, t ex mjölkfritt
1 vitlöksklyfta, pressad
ev. 2 tsk finhackad persilja
salt
svartpeppar
2 små baguetter

Vodkasås
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
0,5 dl tomatpuré
0,5 tsk chiliflakes
1 msk vodka, eller vatten
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
50 g riven smakrik ost, t ex växtbaserad
salt
svartpeppar


Vodkasås
1. Fräs gul lök och vitlök i oljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
3. Rör ner saffran, apelsinskal, tomatpuré och chiliflakes och låt fräsa med under omrörning i 5 minuter.
4. Häll på vodkan och sänk värmen något. Häll sedan på grädden blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Vitlökstoast
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till vitlökssmöret i en liten skål.
2. Dela baguetterna och bred på smöret.
3. Rosta högst upp i ugnen i 225 grader i några minuter tills smöret smält och brödet börjar få färg.

Crispy No Chicken Burger
1. Stek dina Crispy No Chicken Burger i lite olja så att de får fint med färg på båda sidor.
2. Lägg på en skiva ost på varje burgare.
3. Häll på 1-2 msk vatten och lägg på ett lock. Låt stå i 30 minuter. Det här gör att osten smälter perfekt.

Lägga ihop burgaren
1. Bred vodkasåsen på vitlökstoasten.
2. Lägg en Crispy No Chicken Burger på varje toast och toppa med ruccola. Njut!