Annons
Cape Ad

Vitlöksbröd med mozzarella

Ett klassiskt vitlöksbröd tröttnar man aldrig på, men vill du ta det till en ny nivå så lägger du på smältande god mozzarella! Ah! Så lyxigt. Att hitta just växtba- serade alternativ till ostar som faktiskt smälter kan vara knepigt, men det är det fina med Oddlygoods Munchy Mozzarella.

Recept: Mattias Kristiansson  Foto: Eva Hildén (Betalt samarbete med Oddlygood)

Veggie grated mozzarella

Oddlygoods grated mozzarella flavoured är ett grymt bra växtbaserat alternativ till mozzarella. Det smälter härligt på pizzan och gratänger och är jättegod i krämiga pastarätter. Fri från både gluten, soja och palmolja.

Vitlöksbröd med mozzarella

4 portioner

4 skivor formfranska eller 1 baguette
50 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt 50 g olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
1⁄2 dl finhackad persilja
2 dl Oddlygood Munchy Mozzarella flingsalt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg ut brödskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Använder du en baguette så dela den först på längden och lägg med snittytan upp på plåten.
3. Rör ihop smör, olivolja, vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
4. Bred vitlökssmöret över brödet och strö över mozzarellan.
5. Gratinera i 8–10 minuter tills de har fått fint med färg.