Vitlöksbröd med smält ost

Det här vitlöksbrödet har allt! Det är frasigt, smörigt, vitlökigt och fyllt med smält ost. Ah… ett vitlöksbröd extra allt helt enkelt!

1 formfranska
2,5 dl riven ost, t ex växtbaserad

Vitlöksmör
100 g smör, t ex mjölkfritt
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

1. Börja med att skära diagonala snitt först på ena hållet och sedan på andra, nästan hela vägen genom brödet. Du kan även skiva skivor nästan ända ner till botten.
2. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Ringla/pensla ner i brödet.
3. Tryck ner osten där det finns plats, ju mer desto bättre.
4. Vira in brödet i aluminiumfolie och grädda i 200 grader i 15 minuter. Öppna upp folien och grädda i ytterligare 5 minuter.