Annons
Cape Ad

Vinnare av Matbloggspriset: Veganen Petra Cavini

Vi gjorde självklart en ”hurra och grattis”-intervju med Petra, som driver bloggen Happy Food. :-D

Självklart måste ni kolla in Petras blogg här.
Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delar ut priser i flera olika kategorier. Folkets val är det enda där följarna får välja sin favorit och i år blev det Petra med sin blogg Happy Food. :-D

Grattis till vinsten! Hur känns det?
– Enormt mycket tack! Det känns faktiskt lite surrealistiskt. Har ännu inte landat. Men bra. Känns SÅ bra!

Berätta lite om din blogg, vad kan man hitta där?
– Först och främst en oändlighet av recept där man får se hur gott, okomplicerat, kompicerat och gränslöst det vegetabiliska köket kan vara!
Men också så får man följa mitt arbete som kock på en förskola där jag anställts med syfte att förstärka deras grön flagg. Detta främst genom att normalisera samt väcka medvetenhet kring växtbaserade alternativ. I samband med att jag skriver en kokbok tillsammans med de nio barn i min så kallade Matpanel blir det också en hel del kring det och allt skojbus bakom skapandet av innehållet!

Du gör en massa olika grejer för att sprida grön kärlek, berätta!
– För tillfället är det i princip allt jag gör av både min vakna tid och mina resurser. Främst via mitt arbete på förskolan.
Förutom den del av mitt arbete som syns på bloggen försöker jag även engagera och väcka nyfikenhet hos de barn och pedagoger som inte är en del av Matpanelen.
Men också mot föräldrar genom min nästintill sinnessjuka dokumentationsvägg där man dels kan följa allt som görs med barnen men också få ta del av relevant fakta kring tex substituten barnen fått testa under veckan. Vad de innehåller, hur de har tillverkats och vilka fördelar har de på både hälsan och miljön.

Hur firade du? Åt du något speciellt?
– Först firade jag genom att dela glädjen med mina kloka vänner i Matpanelen! Vi kramades, gjorde en massa hifives och hurrade hela dagen lång!
Därefter åkte jag raka vägen hem, slängde ihop en fet kastrull maxad med chokladbollssmet, släckte lampan, la mig i sängen, slog på en ointelligent realityserie och bara njöt av min me-time. Idylliskt!