– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny, säger restaurangchefen Bodil Ståhl.

8 mar 2017

Viking Line tar alltså upp kampen med Birka och satsar på en grön à la carte-meny. Allt sparkar igång under temaveckorna Spring & Green den 3 april – 31 maj.
Menyn är baserad på naturliga nordiska råvavor och det finns både en helt växtbaserad meny samt en lakto-ovo-vegetarisk att testa.

Bästa bloggaren Tina Mejri aka. Grönt varje dag var förbi och testade menyerna. Läs mer om vad hon tyckte på bloggen, här nedan presenteras i alla fall den veganska menyn. :-D

 

 

Förrätt: Tofutataki med citron – sesamwasabi, glasnudlar & gurksallad skapad av Joachim Sjöblom.

Varmrätten ser ni på bilden överst i inlägget och är krispig sejtan, hemlagad vegansk färskost, rökt aubergine, puré på valnöt & röd chilipeppar, granatäpple & sky på rostad lök, av Jouni Ukkonen.

Dessert: Mandelskumm, rabarbersorbet, sockrad rabarber, mandelkaramell & rostad mandel av Hanna Suonpää.

Låter det inte smarrigt? Well, då är det bara att boka in en kryssning med Viking Line mellan den 3 april och den 31 maj.

Relaterade artiklar