Annons
Cape Ad

Viking Line satsar på en grön vegomeny!

– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny, säger restaurangchefen Bodil Ståhl.

Viking Line tar alltså upp kampen med Birka och satsar på en grön à la carte-meny. Allt sparkar igång under temaveckorna Spring & Green den 3 april – 31 maj.
Menyn är baserad på naturliga nordiska råvavor och det finns både en helt växtbaserad meny samt en lakto-ovo-vegetarisk att testa.

Bästa bloggaren Tina Mejri aka. Grönt varje dag var förbi och testade menyerna. Läs mer om vad hon tyckte på bloggen, här nedan presenteras i alla fall den veganska menyn. :-D

 

 

Förrätt: Tofutataki med citron – sesamwasabi, glasnudlar & gurksallad skapad av Joachim Sjöblom.

Varmrätten ser ni på bilden överst i inlägget och är krispig sejtan, hemlagad vegansk färskost, rökt aubergine, puré på valnöt & röd chilipeppar, granatäpple & sky på rostad lök, av Jouni Ukkonen.

Dessert: Mandelskumm, rabarbersorbet, sockrad rabarber, mandelkaramell & rostad mandel av Hanna Suonpää.

Låter det inte smarrigt? Well, då är det bara att boka in en kryssning med Viking Line mellan den 3 april och den 31 maj.