Sommarrullar av rispapper går att variera i oändlighet. Här har vi samlat ett gäng knapriga, smakrika grönsaker, perfekta att doppa i en mumsig tahinisås.

10 feb 2020

Recept och foto: Karoline Jönsson

ca 10 rullar

ca 10 rispappersark
1 klyfta rödkål, grovt riven på rivjärn
8-10 rädisor, skivade
1 kruka koriander, hackad
1 salladslök, hackad
½ lime, saften
1 morot, i tunna stavar
½ paprika, strimlad
salt 
svartpeppar

Extra fyllning

t ex alfalfagroddar, avokado, chili, strimlad fänkål eller vad helst du behagar

1. Blanda ihop rödkål, rädisor, koriander, salladslök och limesaft i en skål. Krydda med salt och peppar.
2. Blötlägg ett rispappersark åt gången, ta upp ur vattnet när det mjuknat.
3. Lägg på rödkålssallad, morot, paprika och eventuellt annat som du kan tänkas vilja ha i. Vänd in sidorna och rulla små paket.

Tahinisås
2 msk tahini
¼ lime
1 tsk riven färsk ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
ca 3 msk vatten
salt

Rör samman samtliga ingredienserna. Tillsätt vatten till önskad konsistens och smaka av med salt.