Vegosill x 2 till julbordet

Läs mer

Ingen kommer märka att det inte är riktig sill i den här röran. Eller bry sig för den delen, så god är den. Om du inte hittar äggfri majonnäs går den bra att ersätta med yoghurt.

Krämig vegosill med curry och äpple

200 g blomkål, fryst går bra
2 dl majonnäs, t ex äggfri
2 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
2 tsk curry
1 äpple, t ex Granny Smith
salt
svartpeppar

  1. Koka blomkålen i några minuter så att den blir mjuk. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och curry i en skål. Kärna ur äpplet och tärna fint. Vänd ner i såsen och smaksätt med salt och peppar.
  3. Avsluta med att röra ner blomkålen. Låt stå i några minuter innan servering.

Krämig vegosill med lime

En favorit som är pigg och fräsch i smaken.

1 zucchini
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 lime
salt
svartpeppar

  1. Skala zucchinin och dela i mindre bitar. Förväll dem i ett par minuter i rikligt saltat vatten. Ta upp och skölj i kallt vatten. Pressa ut vattnet utan att mosa sönder zucchinin allt för mycket.
  2. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och rivet skal och saft från limefrukten. Krydda med salt och peppar och rör sedan runt allt. Klart!

Lämna en kommentar