Vegetarisk sill med dragon

En krämig auberginesill med färsk dragon smakar ljuvligt. Det går bra med torkad också, men ah vad färsk gör skillnad. Som dragonsill fast vegetarisk.

Dragon är en smak som alla älskar och påminner om lyxig bearnaise. Den här vegetariska ”sillen” är som en klassisk dragonsill med majonnäs och yoghurt som grund. Härligt krämig!

Recept: Vegetarisk sill med dragon

1 aubergine
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
1 dl yoghurt eller crème fraîche, 
t ex sojayoghurt eller Oatlys iFraiche
1 msk dijonsenap
0,5 msk agavesirap
1 msk finhackad färsk dragon
salt
svartpeppar

1. Skala auberginen och dela i mindre bitar. Förväll dem ett par minuter i rikligt saltat vatten. Ta upp och skölj i kallt vatten. Pressa ut vattnet utan att mosa sönder auberginen allt för mycket.
2. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, dijonsenap, agavesirap, finhackad dragon, salt och peppar i en skål. Vänd ner auberginebitarna. Klart!