Vegos veckomeny v.50

Den här veckan frossar vi i linser, bönor och tofu i rätter som alla älskar. Här finns värmande grytor, frasiga quesadillas och en krämig pastarätt. Att äta linser och bönor är inte bara klimatsmart, det är väldigt snällt mot plånboken. Billigt att köpa färdigkokt på tetra eller konserv, ännu billigare att blötlägga och koka själv.

Måndag: Saffransgryta med parmesankräm
Tisdag: Quesadillas med rökt tofu
Onsdag: Krämig blomkålspasta
Torsdag: Kronärtskockssoppa med grönkål
Fredag: Karibisk kikärtsgryta med bröd
Lördag: Bakade tacos
Söndag: Indisk dal bukhari
Sött: Toscakaka med saffran

Måndag: Saffransgryta med parmesankräm

Den här grytan har en spännande mix av vita bönor, kronärtskocka, vitt vin och saffran. En värmande och god soppa som serveras med en lyxig parmesankräm.

Tisdag: Quesadillas med rökt tofu

De här blev så himla goda att jag rekommenderar de till alla. Quesadillas med färskostfyllning med rökt tofu, tångkaviar och dill.

Onsdag: Krämig blomkålspasta

Den här pastan kombinerar både en sås gjord på gräddig blomkål och rostad blomkål vid servering.

Torsdag: Kronärtskockssoppa med grönkål

Den här soppan innehåller inte många ingredienser men är så god tillsammans med en skiva surdegsbröd.

Fredag: Karibisk kikärtsgryta med bröd

Den hör grytan med curry serveras vanligtvis med ett friterat bröd, men rostat bröd går också bra.

Lördag: Bakade tacos

En favorit jag aldrig tröttnar på, med en ”tacofärs” gjord på kidneybönor eller svarta bönor. Serveras med en klimatsmart ärtkräm.

Söndag: Indisk dal bukhari

En lyxig indiskinspirerad gryta med belugalinser. Full av smak men inte svår alls att lyckas med.

Sött: Toscakaka med saffran

Sprid julstämning med en saffranskaka toppad med knäckig toscasmet.