Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.47

Den här veckan har jag samlat plåtmat i mängder. Enkelt, smidigt och varierat. Du bara fyller en plåt med godsaker och kör in i ugnen. Fajitas, gnocchi, biff och bea. Här finns lite av allt möjligt!

Måndag: Shawarmarostad kålrot i pitabröd

Såhär har du aldrig ätit kålrot tidigare. Rostad med härliga kryddor serveras med med hummus och grön tahinisås.

Tisdag: Gnocchi med jordnötter och broccoli

Få saker är så gott som rostad gnocchi. Här blandas de med en jodnötssås, kikärter och broccoli. En riktig favorit.

Onsdag: Enkel chorizopanna

Ta ett par riktigt kryddiga vegokorvar och gör den ähr pannan med potatis, paprika och kryddor. Servera med saffranssås och ett gott bröd.

Torsdag: Sesamplåt med vegobitar och nudlar

Här samsas asiatiska smaker som soja, sesam och srirachasås. Blanda de grönsakerna du har hemma, vi har kört på broccoli, paprika och rödlök.

Fredag: Tacoplåt med svarta bönor

Tacofredag firas självklart med plåtmat. Här en maxad plåt med sötpotatis, svarta bönor och cashewnötter.

Lördag: Vegetarisk biff med bea

Formbar färs kan användas till så mycket. Här har vi plattat ut den till en pepprik ”biff” som serveras med pommes och bea. En riktig klassiker.

Söndag: Fajitasplåt

Den här fajitasplåten är så smidig att göra till många. Blanda vegobitar med strimlade grönsaker och en kryddig marinad. Servera med t ex guacamole, salsa och yoghurt.

Sött: French toast med lönnsirapssmör

Lyxa till det i helgen med french toast. Här har jag gjort ett lönnsirapssmör som de både steks i och serveras med. Så gott!