Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.45

Jag älskar kryddig och smakrik mat när det är kallt ute. Inte nödvändigtvis stark, men maxat med smaker! Och som avslutning, världens godaste äppelmunkar. Jag har gjort de i flera år och hemligheten är ett extra kryddigt äppelmos med kardemumma och kanel.

Måndag: Smakrik sötpotatiscurry

En lite lyxigare curry där du gör din egen kryddpasta. Lugn! Det är inte svårt och ger ett löjligt smakrikt resultat. Perfekt att bjuda på när du har vänner över.

Tisdag: Asiatisk tofu med krossad gurka

Det här är en vardagsfavorit här hemma. Enkel och mycket smak på kort tid. Vad mer kan man önska?

Onsdag: Bakad potatis med svampfyllning

Bakad potatis är så underskattat och kan ju toppas med så mycket gott. Här en röra med svamp och lök.

Torsdag: Tomatsoppa med auberginebollar

En tomatsoppa jag gjort många gånger. God som den är, med pasta i, eller med de här mumsiga auberginebollarna.

Fredag: Vegetarisk kung pao

En kinesisk restaurangklassiker du enkelt kan lyxa till det med hemma.

Lördag: Turkiska grillspett med paprikasallad

Jag älskar all mat som serveras med bröd. Som den här kryddiga turkiska kebaben med lök- och paprikasallad.

Söndag: Brunch med BLT-sallad

På helgerna går jag all in när det kommer till frukost. Eller brunch! Testa den här BLT-salladen, så krämig, krispig och fräsch på samma gång.

Sött: Lyxiga äppelmunkar

Äppelmunkar är aldrig fel. Fritera egna och fyll med ett kryddigt äppelmos. Bjud sen kollegor, vänner och grannar på dem!