Vegos veckomeny v.43

Jag älskar omfamnande höstmat som soppor, pajer och krämiga pastarätter. Mat följer verkligen ens humör och den här veckan är det värmande rätter på menyn som pumpasoppa med gul curry och indisk butter chicken-pizza med hetta.

Måndag: Vodkasås med pasta

Jag gjorde den här i helgen och saffran har den där magiska förmågan att smaka både sommar och jul på samma gång. Lägg där till en sammetslen sås som är så enkel att göra.

Tisdag: Enkel wok med röd curry

Jag ser alltid till att ha frysta wokgrönsaker, röd curry och kokosmjölk hemma. Då vet jag att jag har en grymt smakrik gryta klar utan krångel.

Onsdag: Potatisbullar med fejkon

De här potatisbullarna har en twist – de innehåller vita bönor och gröna ärtor för extra protein. Servera med ”veganskt bacon” som du gör med tofu. Mums!

Torsdag: Dags för pumpasoppa

Det här är min topp tre godaste soppor. Pumpa, kokos och gul curry är magiskt tillsammans. Nu behöver du bara ett gott bröd till.

Fredag: Butter chicken-pizza

Jepp, här kommer en indisk vegetarisk butter chicken… i pizzaform. Tänk kebabpizza med indiska smaker.

Lördag: Färssås du bara måste testa

Den här är inspirerad av en somalisk gryta med smak av bland annat spiskummin, kanel, kardemumma och nejlika.

Söndag: Lyxig kantarellpaj

Jag har fortfarande mängder med kantareller i frysen. Gör den här färspajen med kantareller och krämigt osttäcke.

Sött: Chokladpaj med banan

Den här pajen innehåller allt som är gott: Digestivebotten, chokladpudding, banan och vispad grädde.