Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.42

Den här veckans tema är kål! Blomkål, grönlål, vitkål och rödkål. Det finns så mycket att välja mellan och ännu härligare: Det går att använda till så mycket. Kål är dessutom både nyttigt och billigt, så gå loss med de här inspirerande rätterna.

Måndag: Krämig pasta med blomkål

Den här pastan serveras inte bara med rostad blomkål, det är även blomkål i såsen som gör allt underbart krämigt.

Tisdag: Retrovego – Hirslåda

Det här är ett recept av pionjärenLilly Johansson. En låda med hirs och grönsaker som kanske inte låter sexigt, men som faktiskt blev riktigt gott.

Onsdag: Vårrullar med savoykål

Hur vackra är inte de här rullarna gjorda med savoykål? Du kan fylla med lite allt möjligt, här har vi kört på bland annat tofu, ärtskott och vitkål. Servera med jordnötssås.

Torsdag: Grönsakssoppa med pepparrotskräm

Jag älskar verkligen soppor, speciellt med en tjock skiva surdegsbröd till. Den här grönsakssoppan blir vackert grön av grönkål och serveras med en uppiggande pepparrotskräm.

Fredag: Blomkålsburgare med colwslaw och mango chutney

Karibiska influenser! En frasig blomkålsburgare med gul curry som serveras med en krämig och krispig coleslaw med mango chutney.

Lördag: Japanska kålpannkakor

De här pannkakorna blir underbart frasiga och en perfekt resträtt. Servera med t ex hoisinsås och/eller srirachamajonnäs.

Söndag: Vegetariska kåldolmar – på klassiskt vis

Kåldolmar är så fantastiskt gott och klassisk husmanskost du enkelt gör vegetariskt (ja, veganskt). Här är vårt bästa recept!

Sött: S’mores Hot Chocolate

S’mores är en amerikansk klassiker med choklad, grillade marshmallows och grahamskex. Här kommer min variant… i form av varm choklad!