Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.41

Den här veckan blandar vi husmanskostklassiker med en twist som potatisbullar och stroganoff, med krämiga pastarätter och chokladiga kärleksmums.

Måndag: Potatisbullar med kålrot

De här potatisbullarna har vi uppdaterat med kålrot. Supergoda frasigt stekta med generöst med lingonsylt.

Tisdag: Korv, mos och vegofierad ”räksallad”

En riktig kioskvältare. Klassisk korvbricka med mos men jag har vegofierat ”räksalladen”. Och du, det blev galet got.

Onsdag: Stroganoff med rostad sötpotatis

Här kommer en ny version av stroganoff. Matig, mustig, prisvärd och perfekt till matlådor.

Torsdag: Tacosoppa

Tacosoppa är något alla borde testa. Jättegoda att servera tillsammans med quesadillas eller bara tortillabröd om du vill hålla det enkelt.

Fredag: Pastagratäng med cashewricotta

Det här är en gammal favorit där man fyller stora pastasnäckor eller cannellonirör med en ”ostkräm” gjord på cashewnötter. Så lyxigt och mumsigt.

Lördag: Gul curry med äpple och lök

Jag har gjort den här många gånger med olika vegobitar, men den här grytan har så mycket smak att även kokta kikärter trivs bra här.

Söndag: Chorizopasta med saffran

Krämig pasta tröttnar man aldrig på. Här får den en läcker gul färg av saffran och lagom kryddig smak av vegochorizo.

Sött: Kärleksmums

Den här klassikern är precis vad man behöver när det regnar utanför. Gör en stor sats och bjud på vänner och grannar.