Vegos veckomeny v.37

Kryddad kålrot, chili sin carne och världens enklaste kladdkaka med konserverade päron. Den här veckan bjuder vi på billiga favoriter utan att kompromissa med smaker.

Måndag: Gnocchi med örter och tomat

Här kommer recept på gnocchi från grunden, men du kan även köpa färdig och bara servera med den här smakrika såsen.

Tisdag: Chili sin carne

En riktigt billig vardagsklassiker som du kan piffa till med färsk koriander, avokado, crème fraîche och färsk chili.

Onsdag: Stuvade makaroner

Jag fullkomligt älskar krämiga stuvade makaroner. Servera med vegokorvar eller bollar.


Torsdag: Mexikansk linsgryta

Den här grytan är fullkomligt maxad med smaker, grönsaker och linser. Det är en hel del ingredienser, men tro mig, det är värt det.

Fredag: Shawarmarostad kåltor i pitabröd

Få kan lyfta enkla råvaror till nya höjder som Tuvessonskan. Här kålrot som har kryddats up ordentligt och serveras med hummus och grön tahinisås.

Lördag: Vegobollar med blomkålsmos

De här bollarna görs på bland annat solrosfrön och blir underbart saftiga och nötiga i smaken. Du kan självklart köpa färdiga vegobollar och servera tillsammans med det här mumsiga blomkålsmoset.

Söndag: Skogspanna med kantareller

Har du kantareller i överflöd så testa den här färspannan som är god med både ris och kokt potatis.

Sött: Enkel kladdkaka med päron

Det här är min go to-dessert när jag får oväntat besök. I botten göms konserverade päron som är lite av ett guilty pleasure.