Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.33

Folk börjar komma tillbaka efter semestern… men vill fortfarande inte släppa sommarkänslan (trots regnet). Full förståeligt! Så här kommer ett gäng kravlösa och somriga rätter du kan njuta av.

Måndag: Hummus med stekt auberginer

Hummus är gott i alla lägen. Här toppas den med stekt aubergine som är en annan favorit. Servera med pitabröd och middagen är klar.

Tisdag: Pastasallad med sweet chili-dressing

Den här pastasalladen åt jag så många gånger i sommar. Ta vilken pasta du gillar och blanda med den här enkla såsen, tofu och grönsaker. Så enkelt!

Onsdag: Koreansk-mexikansk taco

Det här är en favorit från Malmö där jag brukar besöka Scania Bar, en restaurang med koreansk och mexikansk fusion. Det här är mitt försök att återskapa min älsklingsrätt där.

Torsdag: Minestronesoppa med röda linser

Galet enkel och billig soppa med pasta och röda linser. Perfekt att ta med sig i en termos ut på en utflykt.


Fredag: Mini tacopajer

De här är löjligt enkla att göra och kommer göra alla glada. Tacobåtar som fylls med tacofärs, nachos och ost. Gör en hel plåt och bjud familj och vänner.

Lördag: Kantarellburgare

Det här är ett av mina favorit när det kommer till kantarellrecept. En lyxig burgare med löksås och tångkaviar.

Söndag: Vegetarisk fiskgratäng… utan fisk!

Den här fiskgratängen görs med tofu istället för fisk och har en fin kant av gratinerad potatismos. Krämig och smakrik, precis som den ska vara.

Sött: Snickersglass utan glassmaskin

Det här är inte bara en supersmidig glass, den har strimmor av den godaste kolasåsen med jordnötter. God på alla sätt och perfekt för du som inte har en glassmaskin.