Vegos veckomeny v.32

Jag vill ju att fler ska upptäcka baljväxter, inte minst våra svenska baljväxter. Kolla in nordiskravara.se som har en rad olika linser och bönor du måste testa. Jag använder bland annat rättviksärten i grytan nedan.

Måndag: Chilensk gryta med bönor

Matig, mumsig chilensk husmanskost. Ett perfekt sätt att använda vita bönor på.

Tisdag: Empanadas

Snabba empanadas som görs på kyld pizzadeg och fylls med en kryddig färsfyllning med oliver.


Onsdag: Pizza i stekpanna!

Pizza i stekpanna blir så mycket bättre än man tror. Var bara försiktig så att du inte bränner botten.

Torsdag: Krispig Caesarsallad

Det här är min twist på klassikern Caesarsallad. Jag har gjort en krämig valnötsdressing och krispig shiitakebacon.

Fredag: Taco crunchwrap

Crunch wrap är bara ett roligare sätt att äta tacos på. Du viker in allt i ett tortillabröd och steker sedan frasigt.

Lördag: Potatisbullar med kålrot

Om du gillar kålrot är det här ett recept för dig. Som klassiska potatisbullar… fast med kålrot! Som gjort för en klick lingonsylt.

Söndag: Rödvinsgryta med svenska baljväxter

Det finns många svenska baljväxter, bland annat rättviksärten som gör sig toppen i grytor. Här en mustig variant med rödvin.

Dessert: Rödvinssorbet med hallon

På tal om rödvin kommer min favoritsorbet här. En rödvinssorbet med hallon som har knockat alla mina gäster genom åren.