Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.27

Herregud vad varmt det är. Jag har samlat ihop enkel mat så att du inte slipper stå och svettas i köket allt för mycket. Och vill du ha en enkel dessert så testa änglamaten. Du kan toppa den med säsongens bär istället för sylt.

Måndag: Zucchiniplättar med salsa

De här har varit en favorit hos våra följare i många år. Perfekt när du inte vet vad du ska göra av alla zucchini.

Tisdag: Marockansk kikärtssallad

Sommaren är lika med sallader. Här en kryddig variant med kikärter och kryddor som koriander, spiskummin och kanel

Onsdag: Tofuwok med cashewnötter

En läcker thailändsk wok med soja och cashewnötter. Garanterat en ny favorit om du inte testat tidigare.

Torsdag: Gryta med belugalinser och hosinsås

Det här är snabbmat för mig. Belugalinser i en sås som smaksätts av bland annat den sötsalta hoisinsåsen. Gott med bara ris och kanske stekt broccoli till.

Fredag: Fyllda auberginer med kryddiga linser

Jag älskar fyllda grönsaker och har här tagit inspiration från Mellanöstern. Krämig bakade auberginer med kryddiga linser. Herregud så gott.

Lördag: Bakad potatis med svamp och lök

Bakad potatis är så underskattat. Du kan ju toppa med så mycket olika grejer! Här en röra med svamp och lök.

Söndag: Frasiga tofupinnar med dillsås

Klassiska fiskpinnar… fast utan fisk. Istället är det panerad tofu som serveras med potatismos och dillsås.

Dessert: Änglamat

En superenkel dessert där man lägger skorpor i mjölk och sen serverar med t ex vispad grädde och sylt.