Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.25

Den här veckan bjuder jag på barndomsminnen som Texasburgare till en ny favorit som jordnötsnudlar. Du måste även testa min basilikaglass! Ingen av mina gäster har lyckats gissa rätt på smaken, men den är så brutalt god och som gjord att serveras med svenska jordgubbar.

Måndag: Kalla jordnötsnudlar

Gör en extra stor sats av de här nudlarna med jordnötsdressing och den bara väntar redo i kylen när du är hungrig.

Tisdag: Kebab på plåt

Jag älskar smaken av kebab och här görs den smidigt nog på en plåt. Minimalt med jobb!

Onsdag: För böntvekaren

Jag älskar bönor i alla former. Här serveras de med en paprikaröra. Allt du behöver är ett gott bröd till och det här är en enkel och god middag.

Torsdag: Fish’n’chips på oväntad ingrediens

De här görs otippat nog på grötris. De blir underbart frasiga och så härliga tillsammans med dillsås och pommes.

Fredag: Nachosgratäng!

Gör en stor plåt eller gratängform med nachosgratäng och servera dina favorittillbehör till.

Lördag: Texasburgare

När jag var liten var det här favoriten på Malmöfestivalen. Här är min egen vegovariant på den klassiska Texasburgaren.

Söndag: Vegogryta med kokos

Den här grytan har en fyllig smak av yoghurt och kokos samt varma kryddor som spiskummin, koriander och kardemumma. En riktig favorit här hemma.

Sött: Basilikglass

Jag lovar dig… testa basilikaglass! Det är magiskt gott tillsammans med färska jordgubbar.