Vegos veckomeny v.20

Den här veckan går i solens tecken med härlig lätt mat att njuta av i värmen (vi hoppas är här för att stanna). Krämiga pastarätter, kryddiga bollar och frasiga linspannkakor. Här finns något för alla.

Snacks: Tempura på sommarens grönsaker

Tempura är frasigt friterade grönsaker som är ett perfekt snack eller drinktilltugg. Servera tillsammans med någon av Farmers & Chefs kalla såser som t ex Bearnaise chili eller aioli.

Måndag: Hummus cacio e pepe

En enkel och krämig pastarätt som kombinerar hummus med den italienska klassikern cacio e pepe.

Tisdag: Sweet chili-gryta

Den här grytan är en riktig vardagsfavorit med få ingredienser.

Onsdag: Kryddiga vegobollar med ärtor

Jag älskar det smidiga med formbar färs. De här blir härligt kryddiga (men inte starka) och serveras med pigga gröna ärtor.

Torsdag: Vegetarisk laksa

Laksa är en smakrik soppa som äts i Indonesien och Malaysia. Här en vegetarisk variant med tofu.

Fredag: Vegobullar med bearnaise-potatissallad

Jag älskar Färsodlarnas nya Svenskodlade Vegobullar (gjorda på svenska baljväxter). Bara stek gyllene och servera med den här krämiga potatissalladen med smak av bearnaisesås.

Lördag: Frasiga tacopajer

Slutar aldrig förundras över hur fantastiskt goda de här pajerna är. Gjorda med smördeg och toppade med kryddig tacofyllning.

Söndag: Koreanska linspannkakor

De här frasiga ”pannkakorna” görs på blötlagda linser. Proteinrikt, billigt och så smakrikt.

Sött: Chocolate chip cookes

Det här är mitt absolut bästa recept på chocoate chip cookies. Helt fantastiska om du frågar mig.