Vegos veckomeny v.19

Ny vecka och ny fantastisk mat. Den här veckan tar vi genvägar via färs till mumsiga rätter som Sloppy Joe’s och thai tacos. Vi har en magisk blomkålsburgare och två av mina favoritsallader.

Måndag: Stroganoff med rostad sötpotatis

Stroganoff går att göra på många sätt, här med röda linser och rostad sötpotatis.

Tisdag: Sparrispasta

Det här blev vår favorit på direkten och är en härlig sparrispasta med kryddblandningen Za’atar.

Onsdag: Vietnamesisk nudelsallad

Den här salladen är inspirerad av en rätt jag alltid beställer när jag käkar ute på Eatnam i Stockholm. Söt, salt, syrlig, fräsch. Allt jag älskar.

Torsdag: Magiska blomkålsburgare

Den här burgaren är magisk eftersom den håller ihop tack vare kikärtsmjöl. Man tror aldrig de ska gå, men det blir de mest fantastiska vegoburgare du kan tänka dig.

Fredag: Risoni cacio e pepe

Risoni ser ut som ris… men är pasta. Så jag gjorde en krämig ”risotto” inspirerade av cacio e pepe.

Lördag: Thai tacos

Tacos! Det här är en lite annan variant med en färsfyllning som smakar röd curry och kokosmjölk. Fantastiskt lätt att göra till många.

Söndag: BLT-sallad

Om du inte käkar brunch är det dags nu. Och när du väl har börjat så måste du testa den här salladen inspirerad av BLT-mackan.

Dessert till frukost: Snickers overnight oats

Gör något lite extra av din overnight oats och smaksätt med jordnötssmör, hackade jordnötter och choklad. En oslagbar start på dagen som smakar som en dessert. Jag använde mig av Alpro Almond No Sugars är en sockerfri mandeldryck från Alpro gjord på rostade mandlar.