Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.18

Den här veckans måste är de koreanska bollarna jag tog fram som blev så himla goda att jag redan ätit de två gånger. Jag vill även tipsa om kikärtsmjöl som är en fantastisk produkt. Här används det i mina falafelpannkakor, men det binder även biffar på ett fenomenalt sätt.

Måndag: Enkla falafelpannkakor

De här pannkakorna görs på kikärtsmjöl vilket inte bara ger en god smak utan är även proteinrikt. Som falafel i pannkaksform!

Tisdag: Tostadas med tofu

Krispigt stekta tortillabröd som toppas med kryddig tofu. Superenkel vardagsmat som känns lagom lyxig.

Onsdag: Kålpudding på plåt

En klassiker jag aldrig tröttnar på. Här tillagar jag hela kålpuddingen på en plåt i stället. Supersmarrigt med lingonsylt och brunsås.

Torsdag: Kronärtskockssoppa

Om du inte vet ad du ska göra med kronärtskocksbottnar på burk… gör soppa! Här har jag även i grönkål, men spenat går lika bra.

Fredag: Koreanska vegobullar

Det här är min nya favorit. En glaze som du kan rulla alla vegobullar i för extra smak. Här använde jag mig av Färsodlarnas Svenskodlade vegobullar och det blev så himla gott.

Lördag: Pinsa med grillad zucchini

Pinsa är som en blandning av pizza och focaccia. Själva brödet går att köpa färdigt, men den här toppingen funkar lika bra på just pizza, pitabröd eller surdegsbröd.

Söndag: Vegetarisk ”fisk”-gratäng

En härlig husmanskostklassiker att avsluta veckan med. Som en klassisk fiskgratäng fast utan fisken såklart.

Sött: Rabarbertrifle

Jag tänker ofta om den här desserten när jag drömmer om sommaren. Bakad rabarber med vaniljfluff och krossade kakor. Perfekt att ta med ut.