Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.16

Den här veckan så blir det en blandning av mustiga och smakrika grytor, krämiga pastarätter och egna vegoburgare. Jag la även till en enkel chokladpudding som jag redan har hunnit göra flera gånger.

Måndag: Pastagryta med curry

Den här grytan är superenkel att göra och har en mild smak av gul curry. Går garanterat hem hos alla i familjen.

Tisdag: Basilikapannkakor

Smakrika och härligt gröna pannkakor som du även kan använda färsk spenat i istället.

Onsdag: Krämig broccolipasta

Jag gillar att ha fryst broccoli i frysen, den är ju så användbar. Testa den här krämiga pastan till exempel.

Torsdag: Äppeldal

En värmande linssoppa som blandar lite hetta med sött äpple.

Fredag: Kebabgryta

Det finns så många olika vegokebab på marknaden. Istället för att bara steka den, använd den i en mustig gryta!

Lördag: Mexikansk burgare

Det är alldeles för få som gör egna vegoburgare, speciellt med tanke på hur gott det är. Här kommer en med inspiration från Mexico.

Söndag: Mosbricka med korvar

Okej, det här är en klassiker i vegostil. Korv, mos och en vegetarisk ”räksallad”.

Dessert: Enkel chokladpudding

Jag blev smått besatt av den här chokladpuddingen. Tar bara några minuter att vispa ihop men känns så lyxig.