Vegos veckomeny v.13

Jag har varit nere i Malmö en vecka så den här menyn är inspirerad av den maten jag brukar gå ut och käka där. Det är allt från indiskt och thai till falafel och burgare.

Måndag: Pad thai

Jag har ätit en fantastisk pad thai på Green mango många gånger och det här är ett försök att göra en så autentisk variant som möjligt. Supergod nudelrätt man aldrig tröttnar på.

Tisdag: Citronbönhummus med ratatouille

Jag tittar alltid förbi Ibra som driver Hummusson. Jag har ätit så mycket hummus i mitt liv och gillar att variera med den här röran gjord på vita bönor och citronistället.

Onsdag: Indisk auberginegryta

Min favorit bland indiska restauranger i Malmö är Art of spices. Autentiskt, starkt och underbart. Här kommer en favoritgryta jag gillar att göra hemma med aubergine och jordnötter.

Torsdag: Egen falafel

Jag kan inte lämna Malmö utan en falafel. Det bästa är att du enkelt kan göra din egen… för här har du receptet!

Fredag: Dallasburgare

Jag brukade gå till en chark på Kirseberg där jag växte upp och äta Dallasburgare. Det här är min vegovariant med en kryddig biff och frisk, krispig dallassallad.

Lördag: Vietnamesiska crepes

De här brukade vara min favorit på Noi’s som tyvärr inte finns längre. Sån tur att jag enkelt kan göra mina egna krispiga crepes!

Söndag: Afghansk festmiddag

Jag blev fullständigt besatt av nyöppnade Manto. De hade en blandning av rätter men mycket afghanskt. Om du inte kan ta dig dit, kör din egen afghanska festmiddag med de här recepten.

Sött: Äppelmunkar

Vegofavoriten Leve har veganska croissanter, bullar, bakelser och bröd. Deras munkar är legendariska och de här är ett försök att återskapa deras underbara äppelmunkar.