Annons
Cape Ad

Vegos veckomeny v.10

Den här veckan blev det verkligen en härlig blandning, men med fokus på billig mat överlag. Potatisbullar med kålrot, enkel tomatrisotto, en färgglad grönsaksgryta från Balkan och rödbetspaj.

Måndag: Enkel kung pao tofu

En klassisk kinesisk rätt som vi här gör med tofu. Så många smaker med så lite arbete.

Tisdag: Potatisbullar med kålrot

Potatisbullar i all ära, men har du testat att blanda ner kålrot?

Onsdag: Grönsaksgryta från Balkan

Den här grytan är en klassiker från Balkan. Du kan vända ner stekta vegobitar eller bönor om du känner för lite extra protein.

Torsdag: Kikärtspannkakor

Få saker är så enkla som de här kikärtspannkakorna. Plus att de är fulla med protein och fibrer.

Fredag: Tomatrisotto med basilika

Gör en härligt röd tomatrisotto. Mysig matlagning en fredag. Psst… satsa på riktigt bra passerade tomater för maximalt med smak.

Lördag: Rödbetspaj

Paj känns alltid lyxigt. Här har vu gjort en med kokta rödbetor och fetaost som är en av de bästa smakkombinationerna vi vet.

Söndag: Indisk comfort food

Khichdi är en indisk ”gryta” med linser och ris. Här har vi gratinerat den i ugnen, men det kan du hoppa över.

Sött: Havreflarn med choklad

Om du är sugen på något sött, knaprigt och doppat i choklad har vi något för dig!