Här kommer en härligt grön grönkålspanna med Anamma Vegoprinsar, äpple, rödlök och en smarrig dijonnaise.

17 Dec 2018

4 portioner, 8 på ett julbord

1 förpackning Anamma Vegoprins, 300 g
2 små äpplen, i klyftor
1 rödlök, i klyftor
200 g grönkål
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk senapsfrön
salt
svartpeppar

1. Stek vegoprinsarna i lite olja tills de får fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
2. Fräs nu äpple och rödlök tills allt får fint med färg.
3. Dra av bladen från de hårda stjälkarna och hacka ganska fint. Vänd ner i pannan och låt steka med tills den har minskat i volym och fått lite färg.
4. Vänd ner vegoprinsar, pumpakärnor och senapsfrön. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera pannan med vegoprinsar tillsammans med dijonnaies.

Dijonnaise
1 dl majonnäs, t ex äggfri
½ dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk grov senap
1 msk dijonsenap
1 msk lönnsirap
salt
svartpeppar

Rör ihop allt i en skål.

 

Anamma Vegoprins
Anamma Vegoprins är en vegansk prinskorv tillverkad i Sverige. Produkten är baserad på sojaprotein och är fri från gluten.

Klimatpåverkan*
Anamma Vegoprins har mer än 60% mindre klimatpåverkan jämfört med prinskorv.