Här kommer en extra höstig curry med stekt äpple, lök och ingefära. En rätt alla borde ha på sin repertoar.

6 Nov 2018

ca 500 g valfritt vegokött, t ex sojabitar eller tärnad fast tofu
2 gröna äpplen, skalade och skurna i klyftor
3 gula lökar, hackade
2 msk matolja
2 msk ingefära, finhackad (eller riven)
2 msk råsocker
2 msk vitvinsvinäger
1 kanelstång
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

1. Bryn vegokött, äppelklyftor och hackad lök i lite olja. Det ska få fint med färg.
2. Tillsätt ingefära, råsocker, vinäger, kanel, curry och gurkmeja. Häll på grönsaksbuljongen och sätt på ett lock. Låt koka i 10-15 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
3. Servera curryn med ris, matvete, matkorn, mathavre eller pasta.

Relaterade artiklar