Vegoburgare med havreprotein

Den här burgaren är gjord på svenska svarta bönor, havre och är boostade med havreproteinet PrOatein. Serveras med en coleslaw med äpple.

I samarbete med PrOatein från Lantmännen

Jag älskar klassiska vegoburgare gjorda på bönor och brukar alltid ha med havregryn för konsistens och den goda smaken. Nu har jag även börjat lägga till havreprotein eftersom de ger ett tillskott av protein som jag tycker bönburgare annars saknar lite. Havreproteinet från PrOatein är perfekt eftersom det har en mild och god smak som inte tar över (som annat protein). Det hjälper även till att binda ihop burgaren.

De här burgarna kommer upp i ca 20 g protein/burgare.

Mina burgare innehåller förutom havre även svenskodlade svarta bönor (GoGreen), rödbeta för färg, sojasås, tomatpuré, lök och champinjoner för umami och solrosfrön för en fyllig smak.

Läs mer på proatein.se.

proatein

PrOatein – havreprotein gjord på svensk havre

Berika kosten med protein från svensk havre! PrOatein är ett växtbaserat proteintillskott tillverkat av svensk havre, för alla som vill eller behöver berika sin kost med protein. PrOatein har en mild och neutral smak vilket gör den enkelt att använda både i bakning och matlagning. Du kan t ex ha det i biffar, burgare, smoothies, pannkakor och yoghurt bowls.

rabatt protein

Få 25 % på PrOatein

Du får nu 25 % på havreproteinet PrOatein från Lantmännen. Bara klicka här för att komma till erbjudandet och ange koden VEGO25 när du ska betala.

proatein

PrOatein – mer info

PrOatein innehåller 55 g protein/100 g. Rekommenderad portionsstorlek är 2 msk (18 gram) vilket ger 10 gram protein. Kan intas när som helst under dagen, men varför inte kombinera med din träning?

proatein

Svensk havre

PrOatein är tillverkad på havre som är odlad på svenska gårdar. Den innehåller endast 100% havre. GMO-fri och utan tillsatser. Framtagen både för dig och planeten.

vegoburgare

Recept: Vegoburgare med havreprotein

4 portioner

Havreburgare
1 msk neutral olja
100 g champinjoner, hackade
1 gul lök, finhackad
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
50 g PrOatein, havreprotein, ca 5 msk
2 burkar färdigkokta svarta bönor 460 g
1 rödbeta, ca 100 g, riven
2 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
svartpeppar

Coleslaw med äpple
1 klyfta vitkål, fint strimlad
1 morot, grovt riven
1 äpple, grovt rivet
1 dl majonnäs
0,5 dl yoghurt, t ex havreyoghurt
salt
svartpeppar

Till servering
hamburgerbröd
skivad rödlök

Havreburgare
1. Färs svamp och lök i oljan tills svampen har släppt sin vätska och allt börjar få lite färg. Lägg över på en tallrik så länge.
2. Mixa solrosfröna fint i en matberedare.
3. Häll ner resterande ingredienser och pulsera tills du har fått ihop en ”smet” som inte är för slät. Du vill ha lite bitar, det ger en härlig textur.
4. Forma smeten till fyra burgare och stek gyllene i lite olja.
5. Fyll hamburgerbröden med burgare, coleslaw och rödlök.

Coleslaw med äpple
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till coleslawn. Låt stå lite innan servering.