Vegetariska Vegobollar

Älskade husmanskost. Också en rätt som enkelt går att ersätta med halvfabrikat, men vi gillar att göra dem på bönor. Riktigt, riktigt goda.

4 portioner  Glutenfritt? Använd glutenfritt ströbröd

1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
1 gul lök, finhackad
1 ½ dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
½ dl grädde, t ex havregrädde
1 msk flytande grönsaksfond
1 msk mörk sojasås
salt
vitpeppar

Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mixa till en puré i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Skrapa ner i en skål.
Blanda ner gul lök, ströbröd, majsstärkelse, grädde, flytande grönsaksfond och sojasås. Smaka av med salt och vitpeppar.
Forma till bollar och stek gyllenbruna i lite olja.